cyprusZeugari-768x501

Συνελήφθη γύρω στις 19:30 το απόγευμα της Τετάρτης (25/4) από την Αστυνομία 33χρονος βάσει δικαστικού εντάλματος μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε αναφορικά με το διπλό φονικό Στρόβολο.

Την είδηση δημοσιοποίησε η Αστυνομία μέσω του επίσημου της λογαριασμού στο twitter γράφοντας συγκεκριμένα: «Συνελήφθη πριν από λίγο, από την Αστυνομία, 33χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την υπόθεση του διπλού φόνου στον Στρόβολο».

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνοκύπριο από Λευκωσία.

Ξεπέρασαν τις 90 οι καταθέσεις
Πέραν των ενενήντα καταθέσεων έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από τους ανακριτές, για το διπλό φονικό, που έγινε στον Στρόβολο, με θύματα το ζεύγος Γιώργο Χατζηγεωργίου και Νίτσα Σεργίου, ενώ αναμένεται να ληφθούν αρκετές ακόμη από διάφορα πρόσωπα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης.

«Από την αρχή της υπόθεσης έχουν ληφθεί, μεταξύ άλλων ενεργειών, πέραν των 90 καταθέσεων και συνεχίζεται τόσο η αξιολόγηση όσο και η λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα», ανέφερε.

Εξάλλου, η ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε την ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας που διερευνά το διπλό φονικό. Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη υπό τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι από σήμερα εργάζονται δεκαπέντε συνολικά άτομα στην υπόθεση.

Έρχεται ειδικός εμπειρογνώμονας της Scotland Yard
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, αναμένεται η άφιξη ειδικού εμπειρογνώμονα και συμβούλου της Scotland Yard, ο οποίος θα συνδράμει στο έργο της ανακριτικής ομάδας για διερεύνηση της υπόθεσης Διαδικασία για άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, ενώ έχει εξασφαλιστεί διάταγμα από τους ανακριτές για έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών, αναφέρουν στο ΚΥΠΕ καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένει άγνωστο ακόμα το πότε θα ληφθεί γραπτή κατάθεση από το 15χρονο γιο του ζεύγους.

Πηγή:makeleio.gr

Μπορεί στην αρχή ορισμένοι να ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με το μεγάλο επενδυτικό εγχείρημα της κατασκευής μονάδας παραγωγής βιοαερίου του γνωστού καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων, αλλά πλέον το project όχι μόνο πήρε «σάρκα και οστά», αλλά βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης.


Σύμφωνα με πληροφορίες του karditsapress.gr η μονάδα, που βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Βησσαρίου, κοντά σε υφιστάμενη επιχείρηση επεξεργασίας κρεάτων και συγκεκριμένα στην περιοχή με την ονομασία " Ερρίκος", είναι έτοιμη σε ποσοστό που αγγίζει το 90%.

vioaerio1
Οι εργασίες εν πολλοίς πήγαν βάσει προγράμματος και οι όποιες μικροκαθυστερήσεις σημειώθηκαν λόγω καιρικών συνθηκών. Παράλληλα ο κεντρικός σχεδιασμός για κατασκευή υδροπονικού θερμοκηπίου πλησίον της μονάδας -σε πρώτη φάση με ντομάτα- παραμένει και θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση της μονάδας παραγωγής βιοαερίου. 
Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο ίδιος ο Σάκης Ρουβάς επισκέφτηκε αρκετές φορές την μονάδα, προκειμένου να αξιολογήσει ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών, μιας υψηλού κόστους επένδυσης. Άλλωστε παράλληλα με τις εργασίες έπρεπε να «τρέξουν» και τα συμβόλαια με αγρότες και κτηνοτρόφους, που θα συνεργαστούν με την εταιρεία του Ρουβά. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει συγκεντρωθεί ένας αρκετά ικανοποιητικός αριθμός και περισσότεροι των 40 παραγωγών θα «τροφοδοτούν» τρόπο τινά την μονάδα παραγωγής βιοαερίου.

vioaerio2
Η αρχή
Για να γίνει κατανοητό το γιατί ο Σάκης Ρουβάς επέλεξε το νομό Καρδίτσας να επισημάνουμε το εξής: Το βιοαέριο αναφέρεται συνήθως σε ένα μείγμα διαφορετικών αερίων που παράγονται από την αποσύνθεση οργανικής ύλης απουσία οξυγόνου. Το βιοαέριο μπορεί να παραχθεί από ακατέργαστες πρώτες ύλες όπως τα αγροτικά απόβλητα, κοπριά, αστικά απόβλητα, φυτική ύλη, βοθρολύματα, πράσινα απόβλητα ή απορρίμματα τροφών.
Όπως αντιλαμβάνεστε από τα παραπάνω ένας αγροτικο-κτηνοτροφικός νομός όπως η Καρδίτσα παρέχει εύκολα και σε μεγάλες ποσότητες «ακατέργαστες πρώτες ύλες».
Το 2013 ο πασίγνωστος τραγουδιστής εμφανίζεται στην Καρδίτσα μαζί με τον αδερφό του ως υποψήφιος αγοραστής μεγάλων εκτάσεων. Πραγματοποιεί συναντήσεις και στοχεύει σε εκτάσεις κοντά στον Κέδρο. Σύμφωνα με μια πηγή, διαπραγματεύεται την αγορά μονάδας επεξεργασίας κρεάτων, κάτι που τελικά δεν προχώρησε.
Πώς επιλέχθηκε η περιοχή
Ο Σάκης Ρουβάς και οι συνεργάτες του, ερευνούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παλαμά. Βρίσκουν τις εκτάσεις που θέλουν κοντά στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου Παλαμά. Το σχέδιο όμως για την κατασκευή σύγχρονης μονάδας παραγωγής βιοαερίου δεν μπορεί να προχωρήσει. Η περιοχή δεν διέθετε παροχή ρεύματος υψηλής τάσης, παράγοντας αναγκαίος για την μονάδα που ήθελε να λειτουργήσει. Ετσι, πραγματοποίησε στροφή και επανήλθε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σοφάδων.
Η επιμονή του τελικά δικαιώνεται καθώς έρχεται σε συμφωνία με ιδιοκτήτες γης και περνούν στην κατοχή της εταιρείας που είναι μέλος, 37 στρέμματα στην περιοχή του Αγίου Βησσαρίου.

Πηγή:karditsapress.gr

Το Δημοτικό Συμβούλιο, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσει για θέματα που αφορούν την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, το οποίο αποτελεί τον βασικό πυλώνα του συστήματος Υγείας στην περιοχή.

Έπειτα από συζήτηση, στην οποία συνεισέφεραν επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, ο Διοικητής και εκπρόσωποι του προσωπικού του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, εκτιμώντας ότι η Υγεία αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών, κατέληξε στα εξής:

Το Νοσοκομείο Καρδίτσας αποτελεί την κύρια δομή οργανωμένης παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες του Νομού Καρδίτσας.  Η άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση, η ενημέρωση και ο σεβασμός στις ανάγκες των πολιτών, ανήκουν επίσης, στις πρώτες προτεραιότητες του Νοσοκομείου.

Το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Νοσοκομείου  υπερβάλλουν καθημερινά εαυτούς για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και να διατηρήσουν υψηλό το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, παρά τις υπαρκτές και επείγουσες ανάγκες στελέχωσης κλινικών και μονάδων του με ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνολογικό προσωπικό και τις ελλείψεις σε  ξενοδοχειακή και πληροφορική ηλεκτρονική υποδομή τις οποίες η Διοίκηση καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να τις καλύψει.

Με βάση όλα τα παραπάνω  το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας:
1. Απαιτεί την άμεση στελέχωση με γιατρούς των κλινικών, των μονάδων και των τμημάτων, όπου διαπιστώνονται οι μεγαλύτερες ελλείψεις με συνέπεια να λειτουργούν με υπέρβαση των εφημεριών των εργαζόμενων γιατρών ή να υπολειτουργούν (Μαιευτική – Γυναικολογική, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Ψυχιατρική, Καρδιολογική, Αναισθησιολογικό, Ακτινοδιαγνωστικό, Ορθοπεδική,  Αιματολογικό – Μικροβιολογικό).
2. Ζητά την άμεση κάλυψη όποιων κενών υπάρχουν σε ιατρικό και σε νοσηλευτικό προσωπικό και στις υπόλοιπες κλινικές και μονάδες του ιδρύματος, ώστε να αναπτυχθούν όλα τα προβλεπόμενα από τον νέο οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου τμήματα και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους, έτσι ώστε να μην υφίσταται το φαινόμενο του υπερμεγέθους δυσλειτουργικού Παθολογικού τμήματος των 58 κλινών, σε καθημερινή ενεργή εφημέρευση, η οποία καλύπτεται ουσιαστικά ένα Επιμελητή και έναν ειδικευόμενο Ιατρό.
3.  Δεδομένου ότι, η διαρκής τεχνολογική πρόοδος,  σε συνδυασμό με την εξέλιξη των μεθόδων θεραπείας και νοσηλείας έχουν μετατρέψει τα  νοσοκομεία σε πολύπλοκους, εξελισσόμενους και αναπτυσσόμενους οργανισμούς θα πρέπει και οι υπηρεσίες τους, εκτός από τη φροντίδα και την περίθαλψη, να επεκτείνονται και στη προσφορά  ξενοδοχειακών υπηρεσιών (διαμονή, εστίαση, ιματισμό, καθαριότητα).

Ζητά να δοθούν άμεσα τα αναγκαία κονδύλια για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου και την αναβάθμιση της  ξενοδοχειακής και πληροφοριακής ηλεκτρονικής υποδομής που:
α)  θα διασφαλίζει αξιοπρεπή παροχή δευτεροβάθμιας περίθαλψης
β) θα βοηθήσει τόσο στην λειτουργικότητα του ίδιου του νοσοκομείου, όσο και στη  διασύνδεσή του με άλλα νοσοκομεία και
γ) θα συμβάλει στην ανακοπή της οικονομικής αιμορραγίας του νοσοκομείου, όταν πληροφορίες  υγείας παλαιότερες και νεότερες θα είναι άμεσα στην διάθεση των θεραπόντων ιατρών.

Πηγή:trikalanews.gr

Σοκ στο Κερατσίνι! Πέθανε ο 16 χρονος που έπεσε από τα 60 μέτρα 

βγάζοντας selfie

Σοκ έχει προκαλέσει ο άδικος χαμός 16χρονου στο Κερατσίνι, ο οποίος έπεσε από ύψος 60 μέτρων, 

στην προσπάθειά του να βγάλει selfie.

Το περιστατικό συνέβη στο Άλσος «Ανδρέα Παπανδρέου», το μεσημέρι της Παρασκευής (20.04.2018).

Η στιγμή της τραγωδίας

Ο 16χρονος βρισκόταν στο πάρκο και ανέβηκε σε ένα βράχο για να τραβήξει μία selfie. Κάποια στιγμή, 

έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως άνδρες της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον

 μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ο νεαρός νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά – παρά τις προσπάθειες των γιατρών- 

δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Πηγή:newsit.gr

 

Απίστευτη ανατροπή: Δεν έγινε απόπειρα βιασμού κατά της 25χρονης -Το σκηνοθέτησε για να αναβάλλει το γάμο της!

 

Μια πραγματικά απίστευτη τροπή παίρνει η ιστορία με την απόπειρα βιασμού της 25χρονης βοηθού οδοντιάτρου στο Πεδίον του Αρεως.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε εντοπίσει κενά στην κατάθεση της νεαρής και εξετάζοντας το θέμα διαπίστωσε ότι εν τέλει η καταγγελία της για την απόπειρα βιασμού ήταν ψευδής!

Η 25χρονη έφτιαξε την ιστορία από το μυαλό της, τη σκηνοθέτησε (καθώς είχε σκισμένα ρούχα και είχε αυτοτραυματιστεί) με σκοπό να αναβάλλει το γάμο της!

Την αποκάλυψη έκανε η ίδια η 25χρονη κατά τη συμπληρωματική κατάθεσή της, στην οποία κλήθηκε μετά τα κενά που διαπιστώθηκαν στην πρώτη και έβαλαν σε σκέψεις τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ..

Η νεαρή βοηθός οδοντιάτρου… λύγισε μπροστά στην πίεση με τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών και αποκάλυψε το ψέμα της. Παραδέχτηκε ότι έπλασε την ιστορία και ότι αυτοτραυματίστηκε με σουγιά στην κοιλιά, στο μηρό και στο στήθος!

Ετσι τώρα η νεαρή θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη καθώς της ασκήθηκε δίωξη για άσκοπη κινητοποίηση των Αρχών.

Σημειώνεται πως ο σύντροφός της και… παραλίγο σύζυγός της είναι δάσκαλος πολεμικών τεχνών, ενώ για την απόπειρα βιασμού είχε εκδώσει ανακοίνωση και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, βάλλοντας κατά των Αρχών για την ελλιπή αστυνόμευση σε περιοχές του κέντρου.

Η ιστορία που δεν… κολλούσε 

Η 25χρονη είχε καταγγείλει ότι δέχθηκε επίθεση την ώρα που σχολούσε από την εργασία της σε κλινική κοντά στο Πεδίον του Άρεως. Υποστήριξε ότι ένας άνδρας της επιτέθηκε από πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί, την άρπαξε από το μπράτσο και άρχισε να την βρίζει μιλώντας με σπαστά ελληνικά, και να την τραβά σε ένα απόμερο σημείο κοντά στο αλσύλλιο του Πεδίου του Άρεως.

Στη συνέχεια προσπάθησε να της βγάλει τα ρούχα της υπό την απειλή ενός μαχαιριού, όμως εκείνη, όπως υποστήριζε, προέβαλε αντίσταση και άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα ο δράστης να φύγει από το σημείο και να επιβιβαστεί σε μοτοσικλέτα, όπου τον περίμενε ένας συνεργός του ο οποίος κρατούσε τσίλιες.

Η 25χρονη, μάλιστα, στην κατάθεσή της είχε δώσει και το προφίλ του δράστη. Υποστήριζε ότι ήταν καστανόξανθος, με ανοιχτόχρωμα μάτια, είχε ύψος περίπου 1,80 και μιλούσε σπαστά ελληνικά.

Τα ρούχα της οδοντιάτρου είχαν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση και πιθανό εντοπισμό γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων του δράστη.

Τα κενά 

Αστυνομικές πηγές χαρακτήριζαν ως «περίεργο» το γεγονός πως η νεαρή ανεφερε πως ο δράστης είχε συνεργό, καθώς είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που κάποιος «δράκος» όταν κάνει προσπάθεια να βιάσει κάποια κοπέλα διαφεύγει με συνεργό.

Ένα ακόμη αναπάντητο ερώτημα που είχαν οι άνδρες της Ασφάλειας είναι το γεγονός πως η 25χρονη στην πρώτη της αναφορά στους αστυνομικούς επισήμανε πως δεν είχε μαζί της τσάντα, τη στιγμή που έφευγε από τη δουλειά της και της επιτέθηκε. Οι αστυνομικοί όμως θεωρούσαν απίθανο το σενάριο να μην είχε μαζί της τα προσωπικά της αντικείμενα και το κινητό της.

Επιπλέον, η έρευνα για να εντοπιστεί υλικό από κάμερες ασφαλείας δεν είχε αποτελέσματα, ενώ δεν βρέθηκε κάποιος περίοικος που να άκουσε τις κραυγές βοήθειας της κοπέλας, ειδικά την ώρα που τη χτυπούσε ο δράστης με μαχαίρι.

 

Πηγή:iefimerida.gr