17/12:Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τα δυτικά, οι οποίες το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Αργά το βράδυ, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

Την Τρίτη, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στα Δωδεκάνησα.

 

Πυκνές χιονοπτώσεις, ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα, θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στο νομό της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Πηγή:cnn.gr

Θα πρέπει να είσαι μόνιμος κάτοικος κάποιου άλλου πλανήτη για να μην καταλαβαίνεις πως η δολοφονία της Ελένης στη Ρόδο από τους δύο άντρακλες δεν ήταν ένας κεραυνός δολοφονικού τραμπουκισμού μέσα στην κοινωνική ηλιοφάνεια.

του Μάνου Βουλαρίνου

Η Ελένη δεν δολοφονήθηκε επειδή ήταν μια «άτυχη» (όπως παραπλανητικά επαναλαμβάνεται στα ρεπορτάζ) που η κακή της τύχη την οδήγησε πάνω σε δύο παράφρονες. Η Ελένη δολοφονήθηκε επειδή έζησε σε έναν κόσμο τον οποίο κατοικούν ανενόχλητοι και άνθρωποι που πορεύονται πιστεύοντας ότι ο άντρας, για να είναι άντρας, πρέπει να σηκώνει το χέρι. Κι αυτοί οι άνθρωποι την δολοφόνησαν μαζί με τους φυσικούς της δολοφόνους. Και την Ελένη από το Διδυμότειχο που έχασε τη ζωή της στη Ρόδο και τις χιλιάδες Ελένες από όλα τα μέρη της Γης που κάθε χρόνο χάνουν με αυτόν ακριβώς τον τρόπο τη ζωής τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Άνθρωποι σαν την Ιωάννα την Μπέλλα. Τη Σταρ Ελλάς την οποία, την ημέρα που κηδευόταν η Ελένη, ακούσαμε να λέει χαμογελώντας στον Γρηγόρη τον Αρναούτογλου «και ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι πάνω στον έντονο τσακωμό;» με το παιχνιδιάρικο ύφος που κάποιος, που καταλαβαίνει τι λέει, θα είχε αναρωτηθεί αν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει αμολήσει μια μικρή πορδίτσα σε κάποιο ραντεβού (υποθέτω ότι η εκπομπή ήταν live, γιατί διαφορετικά προφανώς αυτή η ατάκα την ημέρα της κηδείας μιας γυναίκας που πάνω σε έναν «έντονο καβγά» έχασε τη ζωή της, θα είχε κοπεί στο μοντάζ). Βέβαια, αμέσως μετά και με την καθοδήγηση του Αρναούτογλου, είπε πόσο κακή είναι η βία και πως τα προβλήματα πρέπει να λύνονται μπλα μπλα μπλα, αλλά το κακό είχε γίνει. Το χαστούκι περιγράφηκε με τσαχπινιά και χαμόγελο ως η κοινή και αναπόδραστη μοίρα των γυναικών (αυτό που ΟΛΟΙ οι άνθρωποι δέρνουν ή δέρνονται, κερατώνουν ή κερατώνονται, κλέβουν, δωροδοκούνται ή κάνουν πλαστικές, ακούγεται συνήθως από συμπολίτες που επειδή δεν μπορούν να αντέξουν αυτό που τους συμβαίνει ή αυτό που είναι, φτιάχνουν με το μυαλό τους έναν κόσμο που όλοι είναι σαν κι εκείνους, αλλά αυτό είναι θέμα άλλου κειμένου).

Από κοντά και η υφυπουργός των Εσωτερικών, η Μαρίνα η Χρυσοβελόνη, η οποία (χωρίς να κάνει πλάκα) υποστήριξε ότι «Η έμφυλη βία και ειδικότερα η βία κατά των γυναικών και των παιδιών τους είναι ένα φαινόμενο που εντάθηκε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς, δεν είναι ασύνδετη με τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική» προσφέροντας έτσι άφεση αμαρτιών σε κάθε υπάνθρωπο που σηκώνει το χέρι του. Γιατί το συμπέρασμα από τη φράση της Χρυσοβελόνη είναι πως αφού φταίει η «νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική» το κάθαρμα που βαράει δεν μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο από άλλο ένα θύμα της πολιτικής αυτής (το τι μπορεί να απαντήσει η Χρυσοβελόνη αν της ζητηθεί να ορίσει με ακρίβεια τι είναι «νεοφιλελεύθερη πολιτική» είναι κι αυτό θέμα άλλου κειμένου, σίγουρα πολύ πιο διασκεδαστικού).

Προφανώς οι Μπέλλες και οι Χρυσοβελόνες αυτού του κόσμου δεν είναι μόνες τους. Έχουν παρέα χιλιάδες συμπολίτες. Γονείς που χαίρονται που ο γιος τους δεν είναι κάνα φλωράκι, αλλά άντρας που λύνει μόνος του και με τσαμπουκά τις διαφορές του. Θείους που δεν κάνουν εμετό και μόνο στο άκουσμα της φράσης «ε, δεν πειράζει… άντρας είναι». Παππούδες που μαθαίνουν στα αγόρια τους ότι οι άντρες δεν κλαίνε και άμα λάχει σηκώνουν και κάνα χέρι. Γιους που πιστεύουν ότι οι γυναίκες υπάρχουν μόνο για να τους υπηρετούν και κόρες που ζουν για να υπηρετήσουν γιους.πηγή:viralgreece.eu

Όλοι αυτοί οι συμπολίτες δεν είναι αθώοι επειδή «έτσι τους έμαθαν». Κάθε άλλο. Ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό που τους έμαθαν είναι λάθος. Αλλά όσο παραμένει ένα λάθος που δικαιολογείται από τις Μπέλλες και τις Χρυσοβελόνες, θα είναι ένα λάθος που θα επαναλαμβάνεται. Γιατί, για αυτούς που έχουν μάθει να κερδίζουν με τη βία, είναι ένα πολύ βολικό λάθος. Και θα συνεχίσει να είναι βολικό, μέχρι όλοι οι υπόλοιποι να συνειδητοποιήσουμε ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να αποτρέψει τα χέρια από το να σηκώνονται, είναι να ξέρουν οι νταήδες αυτού του κόσμου πως όταν τα χέρια σηκώνονται, κόβονται. Αρκεί να μάθουμε τη χρήση των μαχαιριών που προβλέπει ο νόμος και να αρχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε. Και μπράβο πηγή:viralgreece.eu
Άνθρωποι σαν την Ιωάννα την Μπέλλα. Τη Σταρ Ελλάς την οποία, την ημέρα που κηδευόταν η Ελένη, ακούσαμε να λέει χαμογελώντας στον Γρηγόρη τον Αρναούτογλου «και ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι πάνω στον έντονο τσακωμό;» με το παιχνιδιάρικο ύφος που κάποιος, που καταλαβαίνει τι λέει, θα είχε αναρωτηθεί αν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει αμολήσει μια μικρή πορδίτσα σε κάποιο ραντεβού (υποθέτω ότι η εκπομπή ήταν live, γιατί διαφορετικά προφανώς αυτή η ατάκα την ημέρα της κηδείας μιας γυναίκας που πάνω σε έναν «έντονο καβγά» έχασε τη ζωή της, θα είχε κοπεί στο μοντάζ). Βέβαια, αμέσως μετά και με την καθοδήγηση του Αρναούτογλου, είπε πόσο κακή είναι η βία και πως τα προβλήματα πρέπει να λύνονται μπλα μπλα μπλα, αλλά το κακό είχε γίνει. Το χαστούκι περιγράφηκε με τσαχπινιά και χαμόγελο ως η κοινή και αναπόδραστη μοίρα των γυναικών (αυτό που ΟΛΟΙ οι άνθρωποι δέρνουν ή δέρνονται, κερατώνουν ή κερατώνονται, κλέβουν, δωροδοκούνται ή κάνουν πλαστικές, ακούγεται συνήθως από συμπολίτες που επειδή δεν μπορούν να αντέξουν αυτό που τους συμβαίνει ή αυτό που είναι, φτιάχνουν με το μυαλό τους έναν κόσμο που όλοι είναι σαν κι εκείνους, αλλά αυτό είναι θέμα άλλου κειμένου)Από κοντά και η υφυπουργός των Εσωτερικών, η Μαρίνα η Χρυσοβελόνη, η οποία (χωρίς να κάνει πλάκα) υποστήριξε ότι «Η έμφυλη βία και ειδικότερα η βία κατά των γυναικών και των παιδιών τους είναι ένα φαινόμενο που εντάθηκε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς, δεν είναι ασύνδετη με τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική» προσφέροντας έτσι άφεση αμαρτιών σε κάθε υπάνθρωπο που σηκώνει το χέρι του. Γιατί το συμπέρασμα από τη φράση της Χρυσοβελόνη είναι πως αφού φταίει η «νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική» το κάθαρμα που βαράει δεν μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο από άλλο ένα θύμα της πολιτικής αυτής (το τι μπορεί να απαντήσει η Χρυσοβελόνη αν της ζητηθεί να ορίσει με ακρίβεια τι είναι «νεοφιλελεύθερη 

O πρώην υπουργός οικονομικών του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου, Δημήτρης Τσοβόλας, «έσπασε» τη σιωπή και απάντησε στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» λέγοντας πως: «Παρότι επί 30 χρονια λένε αυτά τα ψεύδη, δεν παρουσίασαν κανένα στοιχείο γι’ αυτα τα αίσχη. Ας μου βρουν έστω και μια υπουργική απόφαση γι’ αυτά τα αίσχη», ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη θητεία του ΠΑΣΟΚ

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή, απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε: «Μια μας λέτε «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» αλλά στο τέλος τα ψηφίζετε αυτά τα μέτρα. Ο κ. Τσοβόλας θα πρέπει να είναι ευτυχισμένος αυτές τις μέρες διότι χαίρει γενικής αποδοχής», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα μείωσης εισφορών σε διάφορους κλάδους επαγγελματιών «μεσαίας διαστρωμάτωσης», όπως τόνισε. «Θα έχει ενδιαφέρον για τα σποτάκια των εκλογών του Οκτώβρη του 2019 η καταστροφολογία που δεν σας βγήκε», συνέχισε και αναρωτήθηκε πόσο περισσότερο μπορεί κανείς να αστοχήσει στις πολιτικές του προβλέψεις και εκτιμήσεις.

Πηγή: Εξωτερική  

 

«Με το δάκτυλο στο πληκτρολόγιο» θα πρέπει να είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, καθώς είναι πλέον θέμα ημερών το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.koinonikomerisma.grγια την υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

Ήδη η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες καταθέτοντας τον προϋπολογισμό 2019 πως μέρος του υπερπλεονάσματος των 885 εκατ. ευρώ θα δοθεί στα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά μέχρι τα τέλη του έτους ως κοινωνικό μέρισμα.

Το τελικό ποσό θα κλειδώσει τις επόμενες ημέρες καθώς είναι ακόμη υπό συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και Κομισιόν. Η κυβέρνηση φέρεται να επιθυμεί να χορηγήσει περίπου 720 εκατ. ευρώ, όπως και πέρυσι. Αυτό είναι και το επικρατέστερο σενάριο, αρκεί να μην τεθεί θέμα διαχείρισης δαπανών από την ΕΕ. Εάν δεν αλλάξει τίποτα, τότε το μέσο μέρισμα θα ανέλθει σε 570 ευρώ και το ανώτατο μέρισμα στα 1.400 ευρώ.

Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr πρέπει να γνωρίζουν πως η αίτηση υποβάλλεται σε έξι βήματα. Αυτά είναι τα εξής:

Βήμα 1

Με την είσοδό στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να εισάγετε ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων. Επίσης, θα πρέπει να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή των στοιχείων που αφορούν εσάς, την/τον σύζυγό σας ή/και τα προστατευόμενα τέκνα σας.

Αν το σύστημα δεν πιστοποιεί τον συνδυασμό ΑΦΜ και ΑΜΚΑ που έχετε εισάγει, θα εμφανιστεί αντίστοιχο μήνυμα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να πάτε σε ένα ΚΕΠ και να ζητήσετε να ενημερώσετε την εγγραφή του ΑΜΚΑ σας ως προς το πεδίο του ΑΦΜ. Για το σκοπό αυτό θα χρειαστείτε ένα έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά σας (ΑΔΤ, Διαβατήριο, κ.τ.λ.) και ένα έγγραφο που να αναγράφει το ΑΦΜ μαζί με τα προσωπικά στοιχεία σας (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας). Μόλις γίνει η διόρθωση μπορείτε να ξεκινήσετε εκ νέου τη διαδικασία (Βήμα 1) προκειμένου να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος.

Βήμα 2

Αφού συναινέσετε στην επεξεργασία προσωπικών και λοιπών στοιχείων, θα εμφανιστεί μια φόρμα που αναφέρει τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο κτλ), οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο  και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα), περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκους καταθέσεων), μια ένδειξη για το αν πληρούται το κριτήριο της μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, μια ένδειξη για το αν ικανοποιείται το κριτήριο της ύπαρξης έστω και ενός μήνα ασφάλισης φορέα κύριας ασφάλισης και τέλος, μια λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού σας.

Αν κάποια από τα προσωπικά σας στοιχεία εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα θα πρέπει να μεταβείτε σε ένα ΚΕΠ και να διορθώσετε το στοιχείο που εμφανίζεται εσφαλμένα χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο έγγραφο που μπορεί να αποδείξει την αλλαγή που θέλετε να κάνετε. Αν το σύστημα δεν έχει σωστή ένδειξη για το κριτήριο ύπαρξης έστω και ενός μήνα ασφάλισης σε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, θα πρέπει να μεταβείτε σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ και να ζητήσετε να διορθωθούν τα στοιχεία σας προσκομίζοντας κάθε αναγκαίο έγγραφο.

Βήμα 3

Αμέσως μετά είναι απαραίτητη η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού IBAN στον οποίον είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Θα πρέπει να δηλώσετε έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο είστε υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος. Σε αντίθετη περίπτωση, δε θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή ακόμα και αν πληρούνται τα κριτήρια.  Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τυχόν δηλωμένο ακατάσχετο λογαριασμό, τον λογαριασμό μισθοδοσίας ή είσπραξης σύνταξης ή επιδομάτων (ανεργίας, ΚΕΑ κ.τ.λ.).

Βήμα 4

Σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας περιλαμβάνει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων, μέσω των κωδικών τους στο Taxisnet, για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την ΓΓΠΣ προκειμένου να διαπιστώσετε αν πληρούνται τα κριτήρια χορήγησης. Η θετική συγκατάθεση όλων των φιλοξενούμενων ενηλίκων εντός της προθεσμίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση ολοκλήρωσης της αίτησης.

Αν διαπιστώσετε ότι άγνωστο σε εσάς άτομο απεικονίζεται ως φιλοξενούμενός σας, μπορείτε να το εξαιρέσετε χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή που είναι διαθέσιμη δίπλα στο όνομα του. Η επιλογή αυτή συνιστά καταγγελία προς τη ΔΟΥ σε βάρος του εμφαινόμενου ως φιλοξενούμενου, περί ψευδούς υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Αν έχετε αποκτήσει τέκνο μετά την 1/1/2018 μπορείτε να το δηλώσετε εισάγοντας τον αριθμό ΑΜΚΑ. Καμία άλλη αλλαγή στη σύνθεση του νοικοκυριού δεν θα είναι δυνατή.

Βήμα 5

Στο βήμα αυτό εμφανίζεται η ένδειξη που αναφέρει αν πληρούνται τα κριτήρια χορήγησης. Σε θετική περίπτωση, ενημερώνεστε αμέσως για το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας. Διαφορετικά, εμφανίζονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους δεν είστε δικαιούχος του μερίσματος. Εάν δεν εμφανιστεί αυτή η πληροφορία, κάποιο από τα μέλη του νοικοκυριού δεν έχει δώσει ακόμα την συναίνεση του ή έχει αρνηθεί να την δώσει.

Βήμα 6

Εφόσον πληρούνται τα κριτήρια, θα πρέπει να κάνετε την επιλογή [Αποδέχομαι το κοινωνικό μέρισμα] ώστε να καταστείτε δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος. Σε περίπτωση μη αποδοχής δεν θα καταστείτε δικαιούχος ακόμα και αν πληρούνται τα κριτήρια.

Αν κατά τα τέσσερα πρώτα βήματα έχει προκύψει η ανάγκη να διορθώσετε τα στοιχεία σας σε ΚΕΠ ή στον ΕΦΚΑ, για να ενημερωθεί η πλατφόρμα με τις αλλαγές που κάνατε, πρέπει να ζητήσετε να γίνει επαναξιολόγηση του νοικοκυριού σας κάνοντας την επιλογή στην οθόνη «Αξιολόγηση επιλεξιμότητας κοινωνικού μερίσματος». Η διαδικασία θα πρέπει πάντως να ολοκληρωθεί εντός της σχετικής προθεσμίας αποδοχής του κοινωνικού μερίσματος, ήτοι έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή:cnn.gr

Στο δήμο Λάρισας τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα, όμως σε Τύρναβο και Καρδίτσα υπάρχουν περισσότερες από μία γαλάζιες υποψηφιότητες. Παρά τη στήριξη Γεωργιάδη στο Ροντούλη στο δήμο Τυρνάβου, οι νεοδημοκράτες συσπειρώνονται πίσω από τον Κοκκούρα. Τρεις υποψήφιοι στην Καρδίτσα με αιχμές κατά Τσιάρα

Στις κυριότερες πόλεις του θεσσαλικού κάμπου τα πράγματα αρχίζουν σιγά σιγά να ξεκαθαρίζουν εν όψει των δημοτικών εκλογών. Η απλή αναλογική ανοίγει βέβαια την όρεξη επίδοξων υποψηφίων δημάρχων, ένα ζήτημα που κυρίως αφορά τη ΝΔ η οποία έχει και περισσότερα αυτοδιοικητικά στελέχη, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ- η Κουμουνδούρου από την άλλη βλέπει αλλού να προχωρούν και αλλού να ναυαγούν οι συνέργειες με υποψηφίους προερχόμενους από το ΚΙΝΑΛ.

 

Στο δήμο Λαρισαίων η ΝΔ έχει δώσει το χρίσμα στη Ρένα Καραλαριώτου, επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο και το παιχνίδι γίνεται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει εκ νέου το νυν δήμαρχο Απόστολο Καλογιάνη (το 2014 είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων Πράσινων). Ο κ.Καλογιάννης πάντως έχει κατηγορηθεί από "συντρόφους" του κυβερνώντος κόμματος για... πασοκοποίιηση της παράταξης του, καθώς η πλειοψηφία των αντιδημάρχων προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος είχε σπεύσει να ζητήσει τη στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου για τις δημοτικές.

Δεν έχει όμως προκαλέσει αντιδράσεις μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ: Το ΚΙΝΑΛ εξετάζει το να κατεβάσει δικό του υποψήφιο στο δήμο, καθώς ο "πολιτικός γάμος" που σχεδιαζόταν σε περιφερειακές- δημοτικές στη Λάρισα με το ΣΥΡΙΖΑ ναυάγησε. Τελικώς το Κίνημα φαίνεται να προσανατολίζεται στη στήριξη του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Γιάννη Στεφανίδη. Ο Ντίνος Διαμάντος θα κατέλθει ως ανεξάρτητος αν και πήγε να κλείσει το μάτι στο ΚΙΝΑΛ, παρόλο που προέρχεται από το χώρο της κεντροδεξιάς.

Στο δήμο Τυρνάβου, στη ΝΔ πονοκεφάλους έφερε η... αδυναμία του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδώνιδος Γεωργιάδη στον πάλαι πότε συνάδελφο του στο ΛΑΟΣ Αστέριο Ροντούλη. Η στήριξη του κ.Γεωργιάδη στον κ.Ροντούλη, ο οποιος όμως "τα έχει σπάσει" με τα τοπικά γαλάζια στελέχη (στον κάμπο είναι γνωστή η κόντρα του με το Μάξιμο Χαρακόπουλο, βουλευτή και τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας της ΝΔ), προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ιδίως όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τον Τύρναβο και παρευρέθηκε σε τραπέζι που παρέθεσε ο κ.Ροντούλης και στο οποιο δεν είχαν κληθεί τα στελέχη της γαλάζιας ΝΟΔΕ της πόλης!

Τελικώς η ΝΔ έδωσε το χρίσμα στον πολιτικό μηχανικό Γιάννη Κόκκουρα, ο οποίος ως Τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνδράμει τους κτηνοτρόφους της περιοχής στην άντληση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ. Σύσσωμη η τοπική ΝΔ έχει συνταχθεί μαζί του, πλην όμως ο κ.Ροντούλης επιμένει να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Τυρνάβου αναμένεται να στηρίξει εκ νέου το νυν δήμαρχο Παναγιώτη Σαρχώση, εκτιμώντας ότι οι δημότες είναι ευχαριστημένο από το έργο του.

Το ΚΙΝΑΛ θα κατεβάσει τον ιατρό Σάμαρ Αθανάσιο Αμάρη, ο πατέρας του οποίου κατάγεται από την Ιορδανία και ο οποίος εργάζεται ως ακτινολόγος στον Τύρναβο.

Το ΚΚΕ τελικώς φαίνεται ότι θα στηρίξει το Στέλιο Χατζηκράχτη.

Στην Καρδίτσα εν τω μεταξύ η ΝΔ είναι διασπασμένη στα τρία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει χρίσμα στο νυν αντιπερφιεριάρχη Βασίλη Τσιάκο. Αλλά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντίνος Παπαλός δεν κάνει πίσω. Τοπικά στελέχη της ΝΔ άφηναν αιχμές κατά του γραμματέα της ΚΟ και βουλευτή Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα, υποστηρίζοντας ότι η ΝΟΔΕ ήταν υπέρ της υποψηφιότητας Παπαλού και πως εκείνος επέβαλε τον κ.Τσιάκο. Και ο Κώστας Γκαβογιάννης έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος και μάλιστα είχε στείλει επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταγγέλοντας τη συμπεριφορά του κ.Τσιάρα και ζητώντας τη διαγραφή του.

Ο νυν δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, που προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ, θα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή:news247.gr

Με την Κ/Ξ AECOM-OMEK ως ανεξάρτητους μηχανικούς θα προχωρήσει η κατασκευή του νότιου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα. Η κοινοπραξία αυτή ήταν άλλωστε και στο μεσαίο τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα το οποίο είναι σε λειτουργία εδώ και περίπου ένα έτος.

18/11
Στόχος είναι να τηρηθούν τα υψηλά standards που έχουν τεθεί για την υλοποίηση του υτοκινητόδρομου.

Με την ολοκλήρωση του Λαμία-Ξυνιάδα, η αρχή του Ε65 θα είναι πλέον στον Ανισόπεδο Κόμβο Ανθήλης περίπου 5χλμ πριν την είσοδο της πόλης της Λαμίας (ερχόμενος από Αθήνα) χαρίζοντας στον δρόμο την πολυπόθητη πρόσβαση στον οδικό διάδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης που είναι ο κεντρικότερος της χώρας. Αυτό με τη σειρά του θα σημάνει και την βελτίωση των καθημερινών ροών στον Ε65 μιας και θα έχει πιο καθοριστικό ρόλο η λειτουργία του.

Γιατί; Σε μόλις 7 λεπτά (15χλμ) θα φτάνεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Καρπενησίου. Εδώ έχουμε ένα διπλό κέρδος. Για όσους κατευθύνονται προς Καρπενήσι σημαίνει μείωση κατά περίπου 20 λεπτά από τη σημερινή διαδρομή μέσα από τη Λαμία, η οποία επίσης θα ευνοηθεί από τη μείωση χρήσης του αστικού της οδικού δικτύου για υπεραστικές μετακινήσεις.

Σε περίπου 25 λεπτά θα φτάνεις στο Δομοκό, σε 45 λεπτά στην Καρδίτσα, σε λιγότερο από 1 ώρα στα Τρίκαλα. Αυτή η μεγάλη διαφορά σε σχέση με σήμερα που χρειάζεσαι περίπου 20 λεπτά οδήγησης από τη Λαμία μέχρι το σημείο σύνδεσης στην Ξυνιάδα είναι σημαντικά και αναμένεται να είναι ο κρίσιμος παράγοντας για να επιλέγουν τον Ε65 οι οδηγοί και όχι τον υφιστάμενο οδικό άξονα.

Από την Αθήνα επίσης η απόσταση συρρικνώνεται. Αθήνα-Α/Κ Καρπενησίου σε 2 ώρες, Αθήνα-Καρδίτσα 2 ώρες και 45 λεπτά και Αθήνα-Τρίκαλα κάτι λιγότερο από 3 ώρες. Χωρίς να βγαίνεις καθόλου από το δίκτυο αυτοκινητόδρομων, με γρήγορη ταχύτητα και κυρίως σε συνθήκες αυξημένης οδικής ασφάλειας.

Σημαντικό ρόλο στην σύντμηση του χρόνου θα παίξει η Σήραγγα Όθρυος (και όχι Δομοκού όπως λανθασμένα την ονομάζουμε μέχρι σήμερα). Είναι το μεγαλύτερο τεχνικό έργο, όχι μόνο του νότιου τμήματος αλλά ολόκληρου του Ε65. Με μήκος σχεδόν 3χλμ (2.984 μέτρα για την ακρίβεια) θα διασχίζει υπογείως το Όρος Όθρυς και θα οδηγεί με ασφάλεια τους χρήστες του δρόμου από τον Α/Κ Ανθήλης μέχρι την Ξυνιάδα σε περίπου 16 λεπτά.

Η Σήραγγα Όθρυος έχει το πλεονέκτημα να μην ξεκινά η διάτρηση της από το μηδέν. Από την πρώτη περίοδο των κατασκευών του Ε65 (2008-2011) έχουν διανοιχθεί από 500 μέτρα σε κάθε πλευρά της Σήραγγας. Αυτό σημαίνει ότι ήδη 1.000 μέτρα ή το 33% περίπου έχει διανοιχθεί. Αν η ΤΕΡΝΑ (που θα είναι η κατασκευάστρια του έργου) μπορέσει να επαναλάβει το κατόρθωμα της Κλόκοβας (διάνοιξη 3χλμ σε μόλις 13 μήνες) τότε πολύ σύντομα η Σήραγγα θα μπορέσει να λειτουργήσει.

Πηγή: Λαμιακός Τύπος

«Γης μαδιάμ» το βράδυ της Δευτέρας στο Κ.Υ Σοφάδων, καθώς σημειώθηκε ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό με Ρομά και «θύμα» το ιατρικό προσωπικό.


Όλα ξεκίνησαν  σύμφωνα με πληροφορίε λίγο μετά τις 21.00 όταν στο Κέντρο Υγείας , δυο ρομά μετέφεραν έναν τρίτο 28 ετών, ο οποίος έφερε σοβαρό τραύμα στα δάχτυλα και αιμορραγούσε. 
Ο 28χρονος πιθανόν και υπό την επήρεια αλκοόλ, έδειχνε εξαρχής επιθετικές τάσεις καθώς όπως φαίνονταν δεν συμφωνούσε με την απόφαση των φίλων του να τον οδηγήσουν στο Κ.Υ Σοφάδων. 
Ο ίδιος αρνήθηκε την ιατρική βοήθεια, με το ιατρικό προσωπικό να αναγκάζεται να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Ο 28χρονος δεν στάθηκε μόνο στην άρνηση, καθώς επιτέθηκε στην γιατρό χτυπώντας την με κλωτσιά στα πλευρά, ενώ προσπάθησε να την χτυπήσει και στο πρόσωπο, απειλώντας και βρίζοντας. Ο συνοδός του προσπάθησε να τον ηρεμήσει και τελικά του παρασχέθηκαν μετά δυσκολίας οι πρώτες βοήθειες. 
Εν τω μεταξύ στο ΚΥ κατέφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να γίνει διακομιδή στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. Ο 28χρονος αρνούνταν πεισματικά να μεταβεί στην Καρδίτσα και τελικά πείστηκε από τον συνοδό του να ανέβει στο ασθενοφόρο. 
Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας διακομίσθηκε επίσης και η γιατρός που δέχτηκε την επίθεση καθώς επιδεινώνονταν τα συμπτώματα από τα χτυπήματα που δέχτηκε. 
Για το συμβάν φυσικά ενημερώθηκε η Διοίκηση του ΚΥ Σοφάδων και αναμένεται επίσημη θέση. 
Αυτό είναι το δεύτερο σοβαρό συμβάν σε λίγο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας. Είχε προηγηθεί η επίθεση σε γιατρό στην παιδιατρική του Νοσοκομείου Καρδίτσας, περιστατικό που ουσιαστικά οδήγησε την κλινική σε υπολειτουργία.

Πηγή:karditsapress.gr

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στον τελικό του Next Gen ATP τον Ντε Μινόρ (3-1 σετ) και είναι επίσημα ο κορυφαίος τενίστας κάτω των 21 στον πλανήτη!

Ιστορία έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μιλάνο, κατακτώντας τον τίτλο στο Next Gen ATP Finals που ολοκληρώθηκε το Σάββατο (10/11)!Ο Έλληνας πρωταθλητής που είναι στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης κέρδισε με 2-4, 4-1, 4-3, 4-3 στον τελικό τον Ντε Μινόρ (Αυστραλία) και είναι ο 2ος παίκτης  την ιστορία που φτάνει στην κορυφή.       πηγή:viralgreece.eu