Σε ομόφωνη έγκριση και παραλαβή της υπ’ αριθμ. 4/2019 τεχνικής μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου: «Διαμόρφωση πλατείας τ.κ. Μαυραχάδων» προϋπολογισμού δαπάνης 90.000,00 ευρώ προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων στη συνεδρίαση της Τρίτης 21 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Δημ. Κοντοβά:

Προβλέπεται να γίνει ανακατασκευή της υφιστάμενης πλατείας που βρίσκεται στο κέντρο της Τ.Κ. Μαυραχάδων για την αισθητική αναβάθμιση αυτής.

Στόχος της μελέτης είναι η βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης αυτού του χώρου που παρουσιάζει σήμερα σε ένα μεγάλο τμήμα του φθορές τόσο στις πλακοστρώσεις-περιμετρικά τοιχία και είδη αστικού εξοπλισμού όσο και στις ζώνες πρασίνου (παρτέρια) εξαιτίας του επιφανειακού ριζικού συστήματος ορισμένων εκ των υφιστάμενων δέντρων.

Συγκεκριμένα πρόκειται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

Καθαίρεση ορισμένων τμημάτων της πλακόστρωσης της πλατείας, του υπάρχοντος συντριβανιού, των υφιστάμενων χυτών κρασπέδων κήπου, ορισμένων τμημάτων του περιμετρικού τοιχίου της πλατείας, του περιμετρικού μεταλλικού κιγκλιδώματος και των υφιστάμενων στοιχείων αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, βρύση κλπ).

Κοπή και εκρίζωση υφιστάμενων δέντρων με επιφανειακό ριζικό σύστημα τα οποία έχουν προκαλέσει φθορές ανασηκώνοντας το δάπεδο της πλατείας.

Καθαίρεση των επιστρώσεων τοίχου-περιμετρικά στη βάση του κοινοτικού γραφείου και εκ νέου επένδυση με διακοσμητικά συμπαγή τούβλα καθώς και διαμόρφωση μεγαλύτερου μήκους σκαλοπατιών πρόσβασης στο κτίριο.

Καθαίρεση σποραδικά της φθαρμένης επικεράμωσης της στέγης του κοινοτικού γραφείου και εκ νέου σποραδική επικεράμωση καθώς και συνολικό χρωματισμό αυτής.

Εκσκαφές όπου απαιτηθεί.

Φορτοεκφορτώσεις – μεταφορές των προϊόντων καθαίρεσης και εκσκαφής.

Κατασκευή βάσης πλακόστρωσης από σκυρόδεμα C12/15 σποραδικά και όπου απαιτηθεί και τοποθέτηση πρόχυτων κρασπέδων κήπου περιμετρικά των χώρων πρασίνου.

Υπερύψωση- διαπλάτυνση και ανακαίνιση του περιμετρικό τοιχίου της πλατείας με χρήση δομικού πλέγματος, σκυροδέματος κατηγορίας C1620 & μεταλλότυπου για να προκύψει εμφανές (αισθητικά αναβαθμισμένο) σκυρόδεμα και επεξεργασία της εσωτερικής και εξωτερικής ακμής στη στέψη του τοιχίου με την δημιουργία φαλτσογωνιών.

Διαμόρφωση διάβασης πρόσβασης ατόμων ΑΜΕΑ στην πλατεία.

Εργασίες πρασίνου με φυτεύσεις δέντρων & θάμνων και υποστύλωση αυτών, προμήθεια και διάστρωση κηποχώματος, σπορά χλοοτάπητα και εγκατάσταση δικτύου άρδευσης.

Πλακοστρώσεις με γυαλιστερές πλάκες τσιμέντου διαστάσεων 40x40 εκ. σύμφωνα με το σχέδιο κάτοψης της πλατείας. Η πλακόστρωση θα πραγματοποιηθεί πάνω στην υφιστάμενη πλακόστρωση με ιδιαίτερη φροντίδα διατήρησης ικανών κλίσεων για την απορροή και απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων.

Πλακοστρώσεις με γυαλιστερές πλάκες τσιμέντου πλευράς διαστάσεων 40x40 εκ. του περιμετρικού πεζοδρομίου της πλατείας.

Μαρμαροστρώσεις των κλιμάκων πρόσβασης τόσο στον χώρο της πλατείας όσο και στο κοινοτικό γραφείο.

Συντήρηση του υφιστάμενου μαρμάρινου μνημείου, ήτοι αντικατάσταση των φθαρμένων μαρμάρινων τμημάτων του, καθαρισμό και λειότριψη αυτού κλπ.

Αφαίρεση και επανατοποθέτηση φωτιστικών ιστών και αφαίρεση και επανατοποθέτηση υπαίθριων γραμματοθυρίδων και του στεγάστρου αυτών καθώς και ελαιοχρωματισμό του μεταλλικού στεγάστρου.

Κατασκευή καθιστικών χωρίς πλάτη με προκατασκευασμένες βάσεις από εμφανές και οπλισμένο σκυρόδεμα και κάθισμα από ξύλινες δοκούς

Προμήθεια και εγκατάσταση κάδων απορριμμάτων και διακοσμητικής βρύσης.

 

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου τους συγχωριανούς μας κ.Γιωτα Ακριβοπούλου και τον κ Θοδωρή Γεωργίου Παπαδήμο για την προσφορά μίας μισινεζας στην κοινότητα Μαυραχαδων... Σας ευχαριστούμε πολύ..Θωμάς Ρεντζελάς Πρόεδρος Κοινότητας Μαυραχάδων 

 

Ευχαριστούμε πολυ τους εθελοντές μας... + Ηλιας Παπαδοπουλος +Θανασης Παπανικολαου +Γιώργος Τούρτας

(Δείτε παρακάτω της φώτο τα σημεία του χωριού μας που Καθαρίστηκαν )

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται, δέντρο, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

παιδική χαρά τζάμι

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύσηπαιδική χαρά ρίζου

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, γήπεδο μπάσκετ, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητεςπάρκο ευάγγελου Ακριβοπουλου

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, παπούτσια, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύσηΠαιδική Χαρά τζαμί